Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rólunk

"Értéket őriz az idő. 60 év a munkavédelem szolgálatában"

Az Országos Munkavédelmi Képző és Továbbképző Kft. – jogfolytonosan – a magyarországi munkavédelmi szakemberképzés kezdeteitől alakítója és meghatározó szereplője a hazai munkavédelmi szakmai képzéseknek.

A felsőfokú munkavédelmi képzést az 1959-ben induló Felsőfokú Munkásvédelmi Tanfolyam indulásával kezdődően önállóan, néhány évtizeddel később pedig közreműködőként végezte egészen 2012 februárjáig.

A középfokú szakmai képzések szintén az OMKT Kft-hez, illetve jogelődeihez kötődnek.

Társaságunk székhelye 1998-tól – szerződés alapján – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem területén belül található, ami kiváló infrastruktúrát biztosít képzési és egyéb rendezvényeinkhez. A tevékenységünkhöz jól felszerelt tantermek, a legmodernebb oktatástechnikai és szemléltető eszközök rendelkezésre állnak.

Cégünk nyilvántartásba vett, engedéllyel rendelkező képző intézmény, mely a kötelező, Felnőttképzési tevékenység vagyoni biztosíték biztosítással és Általános felelősségbiztosítással rendelkezik.

Mindemelett felnőttképzési és szakértői-szolgáltatási tevékenységünk területén az MSZ EN ISO 9001 minőségirányítási rendszert működtetünk.

Képzéseink

Fő feladatunk a munkavédelmi és tűzvédelmi szakképzés, úgy mint

     Munkavédelmi előadó

     Tűzvédelmi előadó

     Tűzvédelmi főelőadó

     Emelőgép-ügyintéző,

melyeket szakmailag szorosan kapcsolódó – az alábbiak szerinti – egyéb képzések egészítenek ki

     Munkavédelmi képviselő

–  Ipari alpinista

     Építőipari biztonsági és egészségvédelmi koordinátor

     Munkahelyi elsősegélynyújtó

     Gyengeáramú végzettségűek erősáramú továbbképzése

A piac, illetve a megrendelő igényeihez igazodva jelenléti, online és hibrid oktatási formát biztosítunk, illetve kihelyezett képzést is tartunk.

Folyamatosan aktualizált, illetve fejlesztett programjaink alapján rendszeresen és évente több alkalommal tartunk továbbképzéseket, workshopokat munkavédelmi, tűzvédelmi, valamint marginális szakterületen (pl. környezetvédelem, ADR) tevékenykedő szakemberek részére.

Fontosnak tartjuk, hogy képzéseinkkel a szakmai ismeretek elmélyítése mellett, a hatékonyság fejlesztését, a feladatok eredményesebb megvalósítását, valamint a munkahelyi egészséget és biztonságot szolgáló szemléletmód kialakítását is segítsük.

Kiemelt feladatnak tekintjük a hazai nagyvállalkozások által megfogalmazott, konkrét, sőt esetenként egyedi igények alapján a képzési programok kidolgozását, a képzés megszervezését és végrehajtását. Eredményesen szerveztünk ilyen képzéseket többek között az OMMF (tanácsadó felügyelők képzése), a Magyar Honvédség, a MÁV Ingatlankezelő Kft., a BOSCH, a Mátrai Erőmű Zrt., EGIS Nyrt. számára.

Képzéseink eredményességének javítása érdekében folyamatos fejlesztő tevékenységet végzünk. Magasan képzett oktatási szakembereink biztosítják, hogy az általunk kidolgozott képzési programok és tantervek a célcsoport igényeinek megfelelően, az oktatási módszerek és didaktikai alapelvek figyelembevételével, valamint a sok évtizedes tapasztalat biztosította eredmények alapján készüljenek. Képzéseink megtartására kizárólag felsőfokú végzettséggel és legalább ötéves oktatási tapasztalattal rendelkező szakembereket kérünk fel, akik általában egyben az adott szakterület ismert és elismert szakértői.

Szolgáltatásaink

Munkabiztonsági és tűzvédelmi tevékenységek:

·        Szaktanácsadás, szakértés, konzultáció

·        Egyszeri komplex vagy egyedi cégátvilágítás munkabiztonsági és tűzvédelmi területeken

·        Munkahelyi kockázatbecslés, kockázatértékelés

·        Veszélyes munkaeszközök és a más jogszabályokban meghatározott munkaeszközökre vonatkozó időszakos biztonsági felülvizsgálatok elvégzése, üzembe helyezést megelőző munkavédelmi szempontú vizsgálata

·        Emelőgép ügyintézés, emelőgépek szakértői felülvizsgálatai

·        Akkreditált és tájékoztató jellegű munkahigiénés- és környezetvédelmi műszeres mérések (légállapottal- és levegő tisztasággal kapcsolatos mérések, munkahelyi zaj- és rezgésvizsgálatok)

·        Villamos biztonsági felülvizsgálatok

·        Szabályzatok és tervek (munkavédelmi, tűzvédelmi) készítése. 

Igény szerint szakemberek rendelkezésre állásáról gondoskodunk különböző szakterületeken, mint például villamos- és villámvédelmi biztonsági felülvizsgálatok, emelőgépek biztonsági felülvizsgálatok, egyéni védőeszközök (leesés- zuhanás elleni védőeszközök) időszakos felülvizsgálata, veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó.

 
Call Now Button