Szomorú szívvel tudatjuk, hogy 2020. június 23-án életének 94. évében elhunyt Kádár Aba az OMKT Kft. és jogelődeinek tanára.

A Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán szerzett villamosipari képzettsége birtokában az erősáramú szakterületen végzett munkája során a kisfeszültségű villamos berendezések létesítésének, szabványosításának és biztonságtechnikájának kiemelkedő szakértője lett. Különösen az érintésvédelem területén, mint a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Érintésvédelmi Munkabizottságának elnöke vált elsőszámú szaktekintéllyé. Szakmai segítőkészsége, hatalmas szakmai tudása, szakirodalmi tevékenysége, élvezetes előadásai okán a villamos szakemberek körében elismertté és kedveltté vált.
A munkavédelmi képzés kezdetekor a villamosság biztonságtechnikája tantárgyat megalapozó Dr. Taky Ferencet követő Dr. Hajdú László mellett, mint az erősáramú villamosipari területről érkezett szakember bekapcsolódott a tantárgyi képzésbe. Oktatói munkáját a későbbiekben egészen 82 éves koráig vezető tanárként magas színvonalon folytatta. Oktatói munkája során nem csak tanított, hanem Dr. Hajdú Lászlóval közösen írt jegyzeteiből tanulhattak a munkavédelem több generációjának jövendő szakemberei.

Temetése 2020. július 20-án 10:30 órakor volt a Farkasréti temetőben.

Gyászjelentés

Temetés

Novothny Ferenc gyászbeszéde

Mészáros Géza