Szomorú szívvel tudatjuk, hogy 2020. június 23-án életének 94. évében elhunyt Kádár Aba az OMKT Kft. és jogelődeinek tanára.

A Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán szerzett villamosipari képzettsége birtokában az erősáramú szakterületen végzett munkája során a kisfeszültségű villamos berendezések létesítésének, szabványosításának és biztonságtechnikájának kiemelkedő szakértője lett. Különösen az érintésvédelem területén, mint a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Érintésvédelmi Munkabizottságának elnöke vált elsőszámú szaktekintéllyé. Szakmai segítőkészsége, hatalmas szakmai tudása, szakirodalmi tevékenysége, élvezetes előadásai okán a villamos szakemberek körében elismertté és kedveltté vált.
A munkavédelmi képzés kezdetekor a villamosság biztonságtechnikája tantárgyat megalapozó Dr. Taky Ferencet követő Dr. Hajdú László mellett, mint az erősáramú villamosipari területről érkezett szakember bekapcsolódott a tantárgyi képzésbe. Oktatói munkáját a későbbiekben egészen 82 éves koráig vezető tanárként magas színvonalon folytatta. Oktatói munkája során nem csak tanított, hanem Dr. Hajdú Lászlóval közösen írt jegyzeteiből tanulhattak a munkavédelem több generációjának jövendő szakemberei.

Temetése 2020. július 20-án 10:30 órakor volt a Farkasréti temetőben.

Gyászjelentés

Temetés

Novothny Ferenc gyászbeszéde

Mészáros Géza

 

  ápr
  20
  ked
  Építőipari biztonsági és egészségvédelmi koordinátor képzés indul @ ONLINE + külső gyakorlati helyszín
  ápr 20 @ 08:00 – máj 19 @ 16:00

  JELENTKEZÉSI LAP

  A képzést munkavédelmi szakképzettséggel rendelkezők részére szervezzük!

  A képzés célja: munkavédelmi szakképesítésre, illetve szakképzettségre épülő speciális ismeretek és gyakorlati készségek elsajátítása biztonsági és egészségvédelmi koordinátor a feladatok végrehajtásához a tervezési és kivitelezési munkák során.

  A most induló képzésünk a tevékenység ellátására készíti fel Önt (az építőipari biztonsági és egészségvédelmi koordinátori tanfolyam jelenleg nem rendelkezik OKJ azonosító számmal).

  A képzésben való részvétel feltétele:

  Felső- vagy középfokú munkavédelmi szakképzettség (a jelentkezési lapon kérjük feltüntetni a szakképzettséget igazoló oklevél számát és megszerzésének helyét.)
  Tanulmányi idő (az általános munkavédelmi szakismeretekre építve): összesen 5 nap (külön terv szerint), amely a gyakorlati képzést is tartalmazza.

  A képzés szakmai vizsgával zárul, melyről az OMKT Kft. tanúsítványt állít ki.

  Az építőipari biztonsági és egészségvédelmi koordinátor képzés díja: 118.800.-Ft+ÁFA, mely összeg a vizsgadíjat is tartalmazza. Részletfizetést biztosítunk.

  A költségeket a 12056008-01598976-00100004 számlaszámra utalandó. Az utalás közlemény rovatába a résztvevő nevét, és a tanfolyam megnevezését kérjük feltüntetni.

  A tanfolyam kezdési időpontja: 2021. április 20.

  Oktatási napok: április 20., április 27., május 04., május 11., május 19.

  A tanfolyammal kapcsolatban tájékoztatást ad:
  Schneider-Nagy Ildikó oktatásszervező
  Telefon: 06 1 463 1192
  Mobil: 30/631-9560
  E-mail: omkt@omkt.bme.hu

  JELENTKEZÉSI LAP

  ápr
  27
  ked
  Munkavédelmi képviselő képzés – ONLINE is! @ ONLINE
  ápr 27 – ápr 28 egész nap

  JELENTKEZÉSI LAP

  RENDKÍVÜLI HELYZETBEN RENDKÍVÜLI MEGOLDÁSOK A MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK KÉPZÉSÉRE!

  Akár otthonról is elvégezhető formában szervezzük a munkavédelmi képviselők képzését:

  • Munkavédelmi képviselők továbbképzése /8 ó/ Engedélyezett képzési program nyilvántartási száma: E-000668/2014/D004

   • az oktatás időpontja: 2021. április 28.

   • Időtartama: 8 tanóra

  • Munkavédelmi képviselők alapképzése /16 ó/ Engedélyezett képzési program nyilvántartási száma: E-000668/2014/D003

   • az oktatás időpontja: 2021. április 27-28.

   • Időtartama: 16 tanóra 

  Mind a 16 órás (kétnapos) képzést, mind a 8 órás (egynapos) továbbképzést tantermi kontakt órás és távolléti képzési formában: egyrészt online előadások megtartásával (a ZOOM program segítségével), másrészt konzultációs lehetőséggel és a tananyag megküldésével szervezzük.

  A képzésen résztvevők részére az OMKT Kft. tanúsítványt állít ki.

  JELENTKEZÉSI LAP