Szomorú szívvel tudatjuk, hogy 2020. június 23-án életének 94. évében elhunyt Kádár Aba az OMKT Kft. és jogelődeinek tanára.

A Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán szerzett villamosipari képzettsége birtokában az erősáramú szakterületen végzett munkája során a kisfeszültségű villamos berendezések létesítésének, szabványosításának és biztonságtechnikájának kiemelkedő szakértője lett. Különösen az érintésvédelem területén, mint a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Érintésvédelmi Munkabizottságának elnöke vált elsőszámú szaktekintéllyé. Szakmai segítőkészsége, hatalmas szakmai tudása, szakirodalmi tevékenysége, élvezetes előadásai okán a villamos szakemberek körében elismertté és kedveltté vált.
A munkavédelmi képzés kezdetekor a villamosság biztonságtechnikája tantárgyat megalapozó Dr. Taky Ferencet követő Dr. Hajdú László mellett, mint az erősáramú villamosipari területről érkezett szakember bekapcsolódott a tantárgyi képzésbe. Oktatói munkáját a későbbiekben egészen 82 éves koráig vezető tanárként magas színvonalon folytatta. Oktatói munkája során nem csak tanított, hanem Dr. Hajdú Lászlóval közösen írt jegyzeteiből tanulhattak a munkavédelem több generációjának jövendő szakemberei.

Temetése 2020. július 20-án 10:30 órakor volt a Farkasréti temetőben.

Gyászjelentés

Temetés

Novothny Ferenc gyászbeszéde

Mészáros Géza

 

  okt
  26
  ked
  Munkavédelmi képviselő képzés – ONLINE is! @ ONLINE
  okt 26 – okt 27 egész nap

  JELENTKEZÉSI LAP

  RENDKÍVÜLI HELYZETBEN RENDKÍVÜLI MEGOLDÁSOK A MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK KÉPZÉSÉRE!

  Akár otthonról is elvégezhető formában szervezzük a munkavédelmi képviselők képzését:

  • Munkavédelmi képviselők továbbképzése /8 ó/ Engedélyezett képzési program nyilvántartási száma: E-000668/2014/D004

   • az oktatás időpontja: 2021. október 27.

   • Időtartama: 8 tanóra

  • Munkavédelmi képviselők alapképzése /16 ó/ Engedélyezett képzési program nyilvántartási száma: E-000668/2014/D003

   • az oktatás időpontja: 2021. október 26-27.

   • Időtartama: 16 tanóra 

  Mind a 16 órás (kétnapos) képzést, mind a 8 órás (egynapos) továbbképzést tantermi kontakt órás és távolléti képzési formában: egyrészt online előadások megtartásával (a ZOOM program segítségével), másrészt konzultációs lehetőséggel és a tananyag megküldésével szervezzük.

  A képzésen résztvevők részére az OMKT Kft. tanúsítványt állít ki.

  JELENTKEZÉSI LAP